Wednesday, April 28, 2010

purple wolf..**

Assalamualaikum wbt..

ni adalah tag rela paksa y diambil dari sakinah shakur..

basically ni konon2 personaliti org tu ikut tarikh lahir dye..so saya telah disamakan dengan purple wolf..haha..takut2..wolfkah saya?


dan ciri2 wolf tersebut adalah seperti berikut..


You are Purple Wolf, who is simple, cheerful and friendly type.
-simple utk bende2 y simple..bende y complicated ak jd complicated gk..tp mmg ak lg suke bende y simple dari complicated..cheerful?ikut keadaan..friendly kalau org tu friendly gk..hehe

You don't change your attitude according to other person, and can state your own points of view straightly.
-dont change ur attitude?x kot..berubah2 gk ikut keadaan..

You don't flirt or be too dependent, you are a serious person.
-sakinah kate sy x serious..tp kalau ad org len kate sy serious..sy x marah pon..(saye..?hehe)

You tend to lack sensitivity, and although you say things straightforwardly, you don't mean any harm.
-yess

But others may misunderstand you and think you as cold hearted person.
-bese la tu..persepsi org lain2 kn..so its up to u..

You don't try to exaggerate your attitude and expressions.
-aah..tgh blaja nk exaggerate..haha..

You will not be influenced by your surroundings, and therefore are confident about your own thinking.
-selalu confident tp bila nk buat x seconfident y dijangka

This may make you seem as stubborn.
-~~

You hold your own philosophy about your life, and will steadily move on one step at a time towards your objective.
-inshaAllah..amin..

You are very responsible and precise person.
-precise??wahaha

In personal relationships, you tend to be kind and soft-hearted; you can get on with people without thinking about personal interests.
-pandainye..

You possess strict economical view and are reliable person.
-sy x kedek..inshaAllah

When you get to your middle ages, you may experience instability for a long time.
-yeke?huhu..xcaye pon..tp mintak jauh n kalau ad pon..of course ad hikmah..

You are cool about your love life too.
-cool ke cold?=P

You don't like bargaining, and will approach with sincere heart.
-bargain kalo ad geng..sorg2 x bes la..

You grow love slowly, but sometimes you can get in a sudden burst of passion.
-hak hak hak

After marriage, you will take care of your family well, and be a good wife.
-inshaAllah

sekian wassalam~

Tuesday, April 20, 2010

tidak bersempena apa2 perayaan..

Assalamualaikum wbt,

Baru2 ni aku diketuk oleh suatu peristiwa yang mengingatkan aku kembali kepada masa silam aku..mengingatkan aku kepada zaman sekolah rendah aku yang cukup membahagiakan..bile teringat je tentang zaman masa kecik..aku akan terkenang diri aku yang kecil innocent bersih suci..=P baru sekarang aku sedar kenapa orang kata budak kecik tu innocent. atau bile ad orang dewasa cakap..'ko kecik lagi..ko x tau' atau 'suci macam baby' 'xd dosa macam baby baru lahir'..korang pon tw kan kenapa..semakin lama kita hidup di dunia ni semakin banyak masa kita berlalu..dan alangkah baiknya kalau setiap saat tu kita dapat putar balik dan guna dengan sebaiknya..semakin lama kita hidup ni jugak menunjukkan semakin byk pengalaman yang kita lalui dalam kehidupan seharian..pengalaman x semua manis, ada yang pahit dan mnyakitkan, ada yang kita x boleh lupa dan ada yang kita x nak ingat..dan adanya pengalaman tu tentunya bukan dari kita seorang..pengalaman2 ni selalunya berkaitan dengan orang lain..

terima kasih kepada semua yang terlibat dlm hidup aku..dari kecik sampai aku besar..semua yang pernah hadir dlam hidup aku mmg anugerah yang ditakdirkan Tuhan untuk aku..aku sgt2 menghargainya..=]

sempena minggu pantun ahli PSSGMUTP..aku selitkan 2 rangkap pantun untuk semua..

Orang Aceh sedang sembahyang
Hari Jumaat tengah hari
Pergilah kasih pergilah sayang
Pandai-pandailah menjaga diri

Tuan puteri pergi ke Rasah
Pulang semula sebelah pagi
Kita bertemu akhirnya berpisah
Diizin Tuhan bersua lagi

dipetik dari Pantun Melayu Sastera Rakyat..

Wassalam~

Tuesday, April 6, 2010

saigo no

Assalamualaikum w.b.t

alhamdulillah akhirnya berjaya juga aku sign up account blogger ini..dalam byk2 masa lapang xtw la kenapa aku pilih masa ni utk start berblog..----ok x biase lagi menulis sorang2 camni..jd aku termenung lama je depan laptop..

ape2pon aku harap blog ni dapat beri manfaat kpd org yang menulis membaca dan orang yang tidak membaca atau menulisnya tetapi orang yang disekitar orang2 tersebut juga dapat faedahnya..x faham?bagus..

dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim..aku merasmikan kewujudan blog aku buat pertama kalinya..=]